ArtLiveAndBeauty - Masterpieces of Paintings All The Times

ArtliveAndBeauty is A Blog About Masterpieces Of Paintings All the Times, Elite of Finest Artists paintings All Over The World

Popular Posts

Post Page Advertisement [Top]



Rukiye Garip's Paintings



Rukiye Garip was born in the tiny Turkish village of Bartin in 1964. She began sketching when she was approximately four years old. Her and her twin sister's favorite game as children was sketching on concrete surfaces with chunks of coal and tiles. Their parents were preoccupied with their jobs and showed little interest in their girls' pastimes. Rukie Garip was her favorite art instructor during her school years. In 1985, She graduated from Gazi University's Faculty of Painting and Graphic Design. Rukiye Garip moved to Ankara after college, where she worked as a designer and pursued her passion for graphic design. During the same time period, she co-founded a pottery studio with three of her friends, where she worked for two years. She started her career as an art instructor in 1989. She retired from teaching in 2008 after twenty years of service. She is still painting in her own studio at the moment. She used a variety of media (oil painting, pastel, charcoal pencil) before switching to watercolors. I never imagined she would be so enthralled with watercolor. Rukie Garip saw a unique creative thrill and zest in her.










Rukiye Garip's first international watercolor show at the end of 2014 marked the start of her watercolor journey, which is still going strong today. There have been almost fifty worldwide exhibits. Rukiye Garip employs traditional transparent watercolor methods in her works. Typically, he starts painting using wet in wet techniques using pigments that take up most of the picture. When salt is applied to a moist surface, unexpected features emerge. Later detailing phases make use of the paper's texture to create a realistic appearance using a range of brush strokes. doesn't apply white and black paint. With the exception of a few figurative pieces, human figures are absent from the collection.










There is a saying that goes, "Life is painted in watercolor at the beginning and ink at the end."
While this may be the case for some, it wasn't the case for Turkish artist Rukiye Garip. but in a literal sense rather than a figurative one. After all, she began her career in graphic design and frequently used charcoal pencil in her artistic work.After working at a pottery workshop, Rukiye taught art in a school for a long time. It was only in retirement, less than ten years ago, that she fully found watercolor, which catapulted her to fame.
"I want people to recognize the overlooked value of beauty." Admiring this planet with great admiration, Rukiye Garip finds beauty in every little detail, in every sunbeam, in every stone, in every rust flake, in a dropped apple or maize ear, in a crooked tree, or in a fish fin.
"My highly detailed works may give the impression that they were laboriously and meticulously crafted by someone. However, I don't employ hyperrealistic techniques, and it takes me 15-20 hours to create each one in its whole.















Rukiye Garip, 1964 yılında Bartın'ın küçük bir köyünde doğdu. Yaklaşık dört yaşındayken eskiz yapmaya başladı.
Onun ve ikiz kız kardeşinin çocukken en sevdiği oyun, kömür ve fayans parçalarıyla beton yüzeyler üzerine çizimler yapmaktı. Ebeveynleri işleriyle meşguldü ve kızlarının eğlencelerine çok az ilgi gösteriyorlardı. Rukie Garip, okul yıllarında en sevdiği resim hocasıydı. 1985 yılında Gazi Üniversitesi Resim-Grafik Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversiteden sonra Ankara'ya taşındı ve burada tasarımcı olarak çalıştı ve grafik tasarım tutkusunun peşinden gitti. Aynı dönemde üç arkadaşıyla birlikte bir çömlekçilik atölyesi kurdular ve burada iki yıl çalıştılar. Meslek hayatına 1989 yılında resim öğretmeni olarak başladı. Yirmi yıllık öğretmenlik hizmetinin ardından 2008 yılında öğretmenlikten emekli oldu. Şu anda kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir. Sulu boyaya geçmeden önce çeşitli ortamlar (yağlıboya, pastel, karakalem) kullandı. Sulu boyaya bu kadar hayran kalacağını hiç düşünmemiştim. Rukie Garip onda benzersiz bir yaratıcılık heyecanı ve zevki gördü.

2014 yılı sonundaki ilk uluslararası suluboya sergisi, bugün hala güçlü bir şekilde devam eden suluboya yolculuğunun başlangıcı oldu. Dünya çapında neredeyse elli sergi açıldı.
Çalışmalarında geleneksel şeffaf sulu boya yöntemlerini kullanıyor. Tipik olarak, resmin çoğunu kaplayan pigmentleri kullanarak ıslak-ıslak teknikler kullanarak resim yapmaya başlar. Nemli bir yüzeye tuz uygulandığında beklenmeyen özellikler ortaya çıkar. Daha sonraki detaylandırma aşamalarında, çeşitli fırça darbeleri kullanılarak gerçekçi bir görünüm oluşturmak için kağıdın dokusundan yararlanılır. beyaz ve siyah boya uygulanmaz.
Koleksiyonda birkaç figüratif parça dışında insan figürü bulunmuyor.
"Hayatın başı sulu boyayla, sonu mürekkeple boyanır" diye bir söz vardır.

Bazıları için durum böyle olsa da Türk sanatçı Rukiye Garip için durum böyle değildi. ama mecazi anlamdan ziyade gerçek anlamda.
Sonuçta kariyerine grafik tasarımla başladı ve sanatsal çalışmalarında sıklıkla karakalem kullandı.
Rukiye, çömlek atölyesinde çalıştıktan sonra uzun süre bir okulda resim öğretmenliği yaptı.

Sulu boyayı tam olarak keşfetmesi ancak on yıldan kısa bir süre önce, emeklilik döneminde oldu ve bu onu şöhrete taşıdı.
"İnsanların güzelliğin gözden kaçırılan değerinin farkına varmasını istiyorum."

Bu gezegene büyük bir hayranlıkla hayranlık duyan Rukiye Garip, her ayrıntıda, her güneş ışınında, her taşta, her pas tanesinde, düşen bir elma ya da mısır başağında, yamuk bir ağaçta ya da bir balık yüzgecinde güzellik bulur.

"Son derece detaylı çalışmalarım, sanki birileri tarafından zahmetli ve titizlikle yapılmış gibi bir izlenim uyandırabilir.
Ancak hiperrealistik teknikler kullanmıyorum ve her birini bütünüyle oluşturmak 15-20 saatimi alıyor.




No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib